Nasi Goreng Cina & Butter Prawn
Butter Prawn :
~Perap udang bersama garam, serbuk kari , tepung jagung > selama 30 minit > goreng udang smp garing > toskan ketepi.
~ pukul 3 biji telur kuning + lada sulah + garam + butter 1 sudu + susu penuh krim 2 sudu besar
~ panaskan kuali > mskkan butter 2 sudu > tumis bwg putih > lada hitam > masukkan serbuk kari@ daun kari > sos tiram 1 sudu > kacau smp garing > masukkan ramuan telur tadi > masak smp garing > masukkan udang yg telah digoreng tadi > kacau rata > angkat dan siap dihidang
Nasi Goreng Cina :
~ Panaskan kuali > taruk minyak > tumis bawang putih > ikan bilis (udang kering) > lada hitam 2-3 sudu> masak bahan2 smp garing > masukkan nasi putih > taruk sos tiram 2 sudu > taruk sayur campur > Letak butter 2 sudu > kacau nasi rata > taruk sos ikan@ sos sotong 2-3 sudu > garam secukup rasa > akhir sekali tabur bawang goreng , daun sup & telur ... (telur 2-3 biji tu korang masak asing buat cam scramble egg tu .. baru gaul last skalie )
Sunday, June 15, 2008
|
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment