Sup Tulang Aidiladha ;-)

arrow Sempena Aidiladha lepas .. aku buat sup tulang .. rasanyer itu jer menu yg sgt2 masyuk kalau nak compare dengan menu lain .. makan plk time panas-panas dengan nasi kosong .. ataupun ratah gitu jer boleh ..he..he.. meh aku share respi sup tulang my style :

arrow kisar bwg merah (bwg merah lebih sket ), bwg putih 2-3 biji, halia > rempah sup serbuk 2-4 sudu besar, sup tulang bunjut 2 peket > lada hitam 2 sudu kecil > campurkkan semua bahan dlm blander .. kisar halus > siap bahan kisar tadi masukkan dlm pressure cooker > masukkan tulang lembu > garam > tutup pressure cooker > masak dalam masa 45 minit ... siap sup > tabur bwg goreng & daun sup > siap dah .. confirm sup korang pekat & terasa meresap semua rempah tue mrgreen

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)