~ Pizza Maggi ~

Semalam utk berbuka kita masak Pizza Maggi nie .. first time kita buat nieh tau .. tup..tup.. jadik la pulak ..he..he.. senang sgt rupa2nya .. bahan2nya pun x remeh .. so sesaper nak cuba boleh la try nantie biggrin.. Bahan-Bahan:

1 Bungkus maggi (prncah ape pn xpe, trpulang)

2 biji telur

Carrot (dimayang halus)

Cendawan butang (hiris nipis2)

Sosej (dihiris)

Bawang Holland (dicincang halus)

Daun sup (dimayang halus)

Bawang besar (dihiris nipis)

Mayonis, Sos Cili , Sos Tomato

Mozarella Chesse

Oregano


Cara2 : -

- mula2 celur maggi, pastu ketepikan dulu.

- then, pukul telur sehingga agak kembang.

- Masukkan perencah maggi, oregano, sosej yang dipotong kecil-kecil, carot, daun sup, cendawan butang , bawang serta mee maggi yang dah dicelur tadi.

- Gaul hingga sebati.

- Sapukan sos tomato & sos cili atas pizza , tuang mayonis kemudian taburkan mozarella cheese di atasnya .

- Kalau ikut resepi asal kena goreng didalam kuali dengan menggunakan sedikit minyak (seperti menggoreng telur dadar) sehingga masak. (kalau nk senang, gunakan kuali yang bertangkai) TAPIIIII kita bakar semua bahan nie selama 15-20 minit mrgreen


Cadangan Hidangan:

Makan semasa panas dan boleh dicicah dengan sos dan mayonis.. sedap..! try la.. selamat mencuba..

Sumber: liyanakmal@iluvislam

4 comments:

Sue@MamaMaryam said...

arghhhhhhhhh terliur ni... huhu bila la nak cuba buat..mggu ni blk kg plak..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

sue > selamat mencuba yer ... nantie ada masa cuba lah .. :-)

~::kAziRa::~ said...

hye~~

saya baru je jumpe blog akak ni kat blog hanis...saya link blog akak ni..

dlu saya penah buat piza maggi ni tapi semata2 telur dgn maggi je..
tp akak punye bayk gler bahan die..
mesti lg best..nnt nak try la plak..

salam..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kazira > salam kazira ..TQ sudi jenguk my kitchen ... nanti leh la try resepi kita plk .. he..he... thanks again :-)